Jaimy Visser, studente journalistiek, kreeg een kijkje achter de schermen bij Wanderlust. Tijdens de laatste opnamen voor Gliese 581 was ze vooral benieuwd naar onze achtergrond en hoe we die benutten voor Wanderlust. Lees hier deel 2 van het interview met Rob.

 

Rob: “Het medium moet niet meer traditioneel bekeken worden”

Rob IJpelaar (25) studeerde Arts & Media Management aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Al vanaf zijn tweede studiejaar werkte hij naarst zijn studie aan verschillende filmprojecten.

tumblr_mxrh6gbHgB1t41euoo1_1280

Achtergrond

”Tijdens mijn MBO opleiding aan het SintLucas te Boxtel kwam ik voor het eerst in aanraking met film, hier studeerde ik uiteindelijk audiovisuele vormgeving. Toen al vond ik het fantastisch om met anderen samen te werken en het productionele aspect om mij te nemen”, vertelt Rob.

Transmedia

“Voor mij gaat in de eerste plaats om het verhaal dat je wilt vertellen, en niet het medium waarmee je dit gaat doen. Idealiter gebruik je verschillende mediakanalen. Je begint dan bijvoorbeeld een verhaal op het ene kanaal en trekt het door op een ander kanaal.

Een medium moet niet meer traditioneel bekeken worden, alles loopt tegenwoordig immers in elkaar . Op ieder medium kun je je verhaal vertellen, de keuzes voor welke media je wilt gebruiken hangen dan weer af van je verhaal, het doel en voor al je doelgroep. Dat ik daar op focus onderscheidt mij van veel andere producenten. Sommige filmmakers walgen van het idee dat hun films op mobiele telefoons bekeken worden. Maar dat is nou eenmaal de realiteit”, licht Rob toe.

Geen nut

“Het belangrijkste vind ik wel dat het verhaal centraal staat. Het verhaal dat iemand wil vertellen gaat voor mij boven de film. Ook waarom en aan wie het verhaal verteld moet worden is belangrijk. Aan de hand daarvan bedenk ik een concept. Ik geloof dat je echt moet kijken waarom je iets wilt vertellen, anders komt het niet over. Als je geen verhaal wilt vertellen met een productie, zie ik er het nut niet van in.”

Close