Wij zijn Wanderlust

Wat we doen: Verhalen ontdekken

‘Wanderlust’ is een van oorsprong Duitse term; een combinatie van de twee woorden ‘Wandern’ (te wandelen) en ‘Lust’ (begeerte) en kent haar oorsprong in de Duitse romantiek. Letterlijk vertaald als ‘genot om te wandelen’, is de meer vrije en gangbare vertaling ‘het genot om rond te zwerven’.

Ieder verhaal, iedere vertelling is een ontdekking waarin we de kijker willen onderdompelen en tot nieuwe inzichten willen brengen. Dat doen we door ieder project met een open blik te benaderen. We kijken eerst naar het doel en daarna pas naar de vorm. De oplossing hoeft niet altijd één video te zijn; misschien werkt een andere aanpak of vorm beter voor het verhaal en de doelgroep. Binnen de grenzen van het budget zoeken we naar meerdere mogelijke opties en kiezen we gezamenlijk de beste vorm om het verhaal te vertellen. Met een netwerk van jonge makers weten we als geen ander welke content momenteel het meeste opvalt, en waar dat het beste opvalt.

 

Ons werk: Sterk in korte films

Met een portfolio vol korte films weten wij inmiddels hoe we slim moeten omgaan wanneer het budget beperkt is. We proberen al in een vroeg stadium te kijken naar de mogelijkheden binnen het project en de maximale inzet van middelen. Daarom zijn wij in staat om dezelfde filmische kwaliteit te leveren als grotere productiehuizen, tegen relatief lagere kosten. Holmes
Opdrachtgever: I2i
Regie: Beer ten Kate

Voor I2i, de ‘Sherlock Holmes’ binnen de zorgsector, maakten we samen met onze collega’s van ‘Moeders Mooiste’ deze korte webfilm die op bijzondere wijze de identiteit van deze medisiche analisten in beeld brengt. Gefilmd binnen 1 dag, maar met maximale inzet van camera en nabewerking.

Aftermovie reel
Opdrachtgever: Diverse
Regie & Camera: Raven Hilvering/Floris Verweij

Voor diverse festivals en evenementen maakten Raven & Floris al sfeervideo’s voor- en achter de schermen. Met enkele of meercamera-regie en eventueel met beeld vanuit de lucht, wordt iedere aftermovie een echte eyecatcher, om ook na het evenement de bezoekers enthousiast te houden.

De Ander
In samenwerking met: Christian van Duuren
Regie & Camera: Christian van Duuren

Met deze bijzondere corporate film, laat het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht zien hoe zij haar visie en werkwijze uitdragen in een bijzonder persoonlijke zorg voor haar patienten.

Play!
Opdrachtgever: HKU & Muziek Instituut MultiMedia
Concept: Rob IJpelaar/Jan Meij/Jacob Roques

Een concept voor een interactieve (online) documentaire waarin de historie van de gamemuziek wordt verteld aan de hand van drie thema’s: Art, Technology en Industry. De modulaire structuur van de documentaire maakt het mogelijk om op basis van eigen interesse de verhaallijn samen te stellen en zelf onderwerpen te kiezen uit de verschillende thema’s.


Ives Emsemble
Opdrachtgever: HKU & Ives Ensemble
Concept & Camera: Ghinwa Yassine/Rob van Dam

Hedendaagse klassieke muziek is niet voor iedereen even toegankelijk. Het Ives Ensemble zoekt daarom actief naar nieuwe manieren om haar concerten in te vullen. Voor het concert op 14 december 2012 met het thema ‘Hoe klinkt het kunstwerk’ gaven we de klassieke concertbeleving een nieuwe invulling, door de inzet van vijf korte films en live registratie van het gehele concert.

Brommer op Zee
Regie: Diede van Vree

Opdrachtgever: Eigen productie

Korte film naar het gelijknamige boek van J.M.A. Biesheuvel. Wanneer een scheepsknecht op het achterdek staat te roken, ziet hij een brommer recht over zee op hem afrijden. Wanneer de chauffeur uitlegt hoe dat kan, wil de scheepsknecht mee.

Wij zijn Wanderlust: De kracht van twee producers

Rob IJpelaar en Elwin Beekman; twee producers uit Utrecht met een passie voor bijzondere verhalen. In 2013 bundelden we als freelancers onze krachten om gezamenlijk verder te gaan. Ons doel: inhoudelijk sterke verhaalvertelling, voor een scherpe prijs.

Elwin werkte reeds als freelance producer, locatie manager en -scout voor diverse korte films en tv-series. Hiernaast werkte hij voor filmplatform CineCrowd als projectmanager waar hij zijn voorliefde voor het ontwikkelen van nieuwe concepten opdeed. Daarnaast is hij bijzonder goed op de hoogte van de nieuwste films en video’s, zowel in binnen- en buitenland.
Rob werkte in het recente verleden als uitvoerend producer aan diverse korte films en tv-series. Hij heeft een bijzondere voorliefde voor vernieuwende vormen van verhaalvertelling en studeerde zodoende af op de integratie van interactieve vertellingen en televisiedrama. Met techniek als grote hobby is hij ook goed op de hoogte van alle technische aspecten van de film, om zodoende slimme keuzes te maken binnen elk project.

Door onze basis in de film- en televisiewereld hebben we een breed netwerk van makers en toeleveranciers; alle partijen waar wij regelmatig mee samenwerken. Dit sterke netwerk stelt ons in staat om snel te kunnen schakelen en voor scherpe prijzen te kunnen werken. Waardoor een maximaal resultaat voor minimale kosten verzekerd is.

Ons netwerk van filmmakers

Met ons netwerk van gedreven jonge filmmakers, zijn wij in staat om verhalen op vernieuwende wijze te vertellen. Ons netwerk van makers WIL graag film maken en is bereid om net die stap extra te doen om op te vallen, om nieuwe dingen te proberen. Een greep uit de mensen waar wij graag mee werken.

Wisse Stolk

Wisse

 

Wisse is een echte allroad regisseur met ervaring in videoclips, documentaire, reportages en korte films. Hij is bijzonder sterk in werken met kinderen en heeft een voorliefde voor optimistische verhalen.

Raven Hilvering

Foto Raven

 

Raven maakte reeds diverse visueel sterke fictie films en -registraties, waaronder diverse aftermovies. Altijd bereid om iets nieuws uit te proberen, ook binnen kleinschalige projecten.

Christian van Duuren

Chris

 

Christian was onder meer verantwoordelijk voor de sfeervideo voor het St. Antonius Ziekenhuis en weet bijzondere sfeervolle korte films neer te zetten. Eerder maakte hij al diverse korte films, die ook meerdere malen in de prijzen wisten te vallen.

Contact
Bel ons gerust om vrijblijvend mee te denken over een concept of filmplan. Ons kantoor bevindt zich slechts 5 minuten reizen met het OV vanaf Utrecht CS, op het karakteristieke voormalige NS-terrein (Villa Concordia).

Close