Jaimy Visser, studente journalistiek, kreeg een kijkje achter de schermen bij Wanderlust. Tijdens de laatste opnamen voor Gliese 581 was ze vooral benieuwd naar onze achtergrond en hoe we die benutten voor Wanderlust. Lees hier deel 1 van het interview met Elwin.

 

Elwin: “Snel moeten schakelen op de set geeft mij een kick”

Elwin Beekman (24) begon met de opleiding Kunst & Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Aanvankelijk getrokken door de theaterwereld, sloeg uiteindelijk hij toch de weg in van de film.

tumblr_mxjgq5AnXV1t41euoo1_1280

Magisch wereldje

“Ik werkte tijdens mijn studie als vrijwilliger in het theater. Dat had voor mij iets magisch, iets unieks. Alles komt samen op het moment dat het doek opengaat. Dat is in de film niet veel anders”, vertelt Elwin. “Uiteindelijk koos ik er toch voor om verder te studeren in de media omdat ik breder wilde kijken dan alleen theater. Ik wilde weten wat er nog meer was.”

Snel schakelen

“Het loopt nooit zoals je verwacht, dat vind ik zo leuk aan het vak van producer. Het snel moeten schakelen, dat is denk ik toch een van mijn sterkste punten”, vertelt Elwin enthousiast. “Op de set staan en snel moeten inspelen op wat er gebeurt. Ik moet dan snel met een oplossing komen, dat geeft mij toch een soort van kick.”

Aandacht vasthouden

Dat snelle schakelen is ook terug te zien in Elwin’s voorkeuren voor films. “Ik houd van korte, krachtige films die de aandacht vasthouden. Zoals Rob ook al zei, vind ik het ook erg belangrijk dat de boodschap in een productie goed overkomt. Met dat in mijn achterhoofd probeer ik altijd te kijken hoe we een verhaal kort, maar krachtig kunnen vertellen.”

 

Close